Engels

Spelenderwijs Engels leren: niet alleen super leuk, maar ook heel nuttig!

Op De Korenbloem krijgen alle kinderen in groep 1 t/m 8 Engels. Uit vele onderzoeken blijkt dat het leren van een tweede taal vooral veel oplevert voor het taalbewustzijn, woordleerstrategieën en het durven spreken van een andere taal. Het leren van een tweede taal, bij ons Engels, is dus ook goed voor het Nederlands!

Liedjes, versjes, spelletjes: de leukste manier om Engels te leren is informeel. Leren door te doen. In deze vorm hebben kinderen soms niet eens door dat ze Engels spreken (“wanneer gaan we nou Engels doen?”) en voelen ze dus weinig belemmeringen om zomaar een vreemde taal te spreken. En juist daardoor leren ze extra snel!

Het leren van Engels willen we graag waar het kan integreren binnen onze thema’s (https://www.obskorenbloem.nl/Over-onze-school/Thematisch-onderwijs). Daarom hebben we bij alle thema’s die we geven ook Engels prentenboeken gekocht. Het taalgebruik is vaak goed te volgen voor kinderen, zeker als dat ondersteund wordt door mooie platen. Doordat kinderen daarna zelf de boeken ook lezen, leren ze vanzelf ook schriftelijk Engels kennen.

In de bovenbouw maken we daarnaast ook gebruik van een methode om ook de focus te kunnen leggen op bijvoorbeeld grammatica en schrijven.

In deze tijd is Engels een belangrijke taal. Kinderen hebben er voordeel van in het onderwijs. In de toekomst is te verwachten dat Engels ook in het werkveld, welk beroep dan ook, een grotere rol zal gaan spelen. En niet te vergeten: veel kinderen spreken al heel behoorlijk Engels door het spelen van Engelse games!

Wil je meer zien over Engels bij ons op school? Bekijk dan eens deze Engelse vlog

School video

Klik op de afbeelding voor ons Vlog-kanaal

Sociale media

Volg ons voor het laatste nieuws ook op Facebook.