Inspirium

De wereld verandert.

Onze kinderen groeien op in een digitale wereld. Nieuwe vaardigheden als programmeren, coderen en robotiseren duiken op. Peuters en kleuters kunnen al prima omgaan met smartphones en tablets. Mensen zeggen wel eens: “we leiden kinderen op voor beroepen die straks niet meer bestaan en beroepen waarvan we het bestaan nog niet eens kennen”.

En dat is soms best even wennen…

Hoe gaan we daar dan mee om? Men noemt vaak snel het schrikbeeld van jongeren die alléén nog maar gericht zijn op hun smartphone en nauwelijks nog in het echt met elkaar communiceren. Maar we kunnen er niet omheen dat de digitale wereld sneller verandert dan wij!

Laten wij dan onze kinderen leren omgaan met digitale middelen,
zónder elkaar uit het oog te verliezen!

Dat kan alleen als wij onze kinderen leren omgaan met alle nieuwe media. Wij weten dat kinderen gemotiveerd worden als zij mogen werken met iPads, enthousiast als ze zelf mogen ontdekken en geïnspireerd als alles samenkomt tot écht leren. Vaardigheden als samenwerken, communiceren en creatief en kritisch denken worden niet voor niets genoemd als belangrijke, toekomstgerichte vaardigheden!

Sterk in je schoenen staan, weten wie je bent, keuzes kunnen maken en in verbinding staan met anderen: daar gaat het om!

Niet meegaan met de tijd is geen optie. Weloverwogen keuzes maken wel!

En daarom is De Korenbloem een Inspiriumschool!

Lees hier meer over wat een Inspiriumschool inhoudt en waar wij aan werken.